Möt våren i Paris! Paris är Frankrikes och romantikens huvudstad. Inte nog med det Paris är också ett centrum för konsten, gastronomin och modeindustrin. Paris även ett viktigt politiskt och teknologiskt centrum. För den intresserade finns det många sevärdheter i staden förutom det klassiska Eiffeltornet, Triumfbågen och den vackra katedralen Notre-Dame de Paris.

Sevärdheter

Till sevärdheterna hör dessutom:

Champs-Élysées156643536

I Paris finner vi en av världens mest kända boulevarder Champs-Élysées. Boulevarden är omkring två kilometer lång. För den som rest till Paris för shopping är Champs-Élysées ett måste att besöka. Här ligger butiker som Cartier, Louis Vuitton och Sephora. Även svenska H&M har fått tillstånd att öppna en butik på den glamorösa avenyn. Även den som inte vill shoppa kan promenera och bara insupa den alldeles särskild atmosfär som kännetecknar Champs-Élysées. Frankrikes nationaldag den 14 juli firas med här.

 

Parc des Princes

Parc des Princes är ett sportstadium där evenemang som stora derbyn, konserter och specialföreställningar erbjuds. Fotbollslaget Paris Saint-Germain har Parc des Princes som sin Parc des Princes hemmaarena. Här bjuds storslagna fotbollsmatcher med allas vår Zlatan som är en av lagets spelare sedan 2012.

Slottet i Versailles

För den historieintresserade kan det vara värt att besöka det kungliga slottet i Versailles.

Det var kung Ludvig XIV av Frankrike, även kallad Solkungen som lät bygga slottet. Han kallades för Solkungen eftersom han hade solen som sin symbol. Slottet i Versailles var ett hem för hovet i maktens centrum. Slottet i Versailles står bland annat som förebild för det svenska kungaparet, kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvias’ bostad, Drottningsholms slott på Lovön i Mälaren.

Nöje

Det finns många möjligheter att roa sig i Paris, förutom shopping kan man ta sig till olika nöjesparker eller så kan man invänta nattens intåg. Då solen gått ner för dagen öppnar nattlivet upp. Här kan man ta ett glas vin eller gå på klubb om det hägrar. På Le Triptyque dominerar trance- och elektromusik dansgolvet. På välinredda Le Sancerres’ terrass, i en romantisk atmosfär, fås en vacker utsikt över gatorna i Montmartre. Den som önskar spana på kändisar kan ta sig till den populära nattklubben VIP Room.