Vancouver

Vancouver är en världsmetropol i Nordamerika där mångkulturell tradition möter modernt nytänkande. Det är en relativt liten stad med sina 2.6 miljoner invånare, men den har ändå mycket att erbjuda. Vancouver ligger vackert beläget längs kusten och man har därför möjlighet att uppleva både storstad och strand i samma resmål. I Vancouver finns något för alla, arkitektur, kultur och underhållning från världens alla hörn. Är du matintresserad så är Vancouver staden för dig, här finns nämligen magnifika matupplevelser. Det är enkelt att ta sig runt i Vancouver, tack vare ett enkelt och välfungerande transportsystem.

Ett av världen bästa hotell i Vancouver

Vill du sätta guldkant på din tillvaro så är Vancouver det rätta resmålet för dig. Lyxbostäder boomar i Vancouver och enligt magasinet Condé Nast Traveller så finns ett av världens bästa hotell, Wedgewood Hotel & Spa, i just Vancouver. Vill du kunna ta ett dopp mitt bland skyskraporna så är det klassiska hotellet Four Seasons Hotel det perfekt valet för dig. Föredrar du att kunna titta på båtarna i hamnen är det relativt nya hotellet Fairmont Pacific Rim ett bättre alternativ. Vancouver växer och det byggs ständigt nya bostäder och hotell i staden. Det är spännande att befinna sig i en stad som förändras i så rask takt och det finns mycket att upptäcka.

Upptäck ny konst

I Vancouver myllrar det av konstgallerier och när du befinner dig i staden är det en utmärkt möjlighet till att upptäcka ny konst och aspirerande konstnärer. En bit utanför Vancouver ligger Vancouver Art Gallery som ständigt har aktuella utställningar. Du kan självklart hitta shopping i världsklass och det finns gott om både shoppingcenter och marknader. För den som är fascinerad av havet och dess djur är ett besök på Aquarium ett måste. Om du är i Vancouver under rätt årstid kan du åka på valsafari och med turen på din sida se späckhuggare, de trivs nämligen i vattnet runt staden. Vancouver bjuder helt klart på upplevelser som passar alla.