Det sägs att grunden till huvudstaden i Sverige började anläggas redan under 1180-talet. Dock blev Stockholm officiellt grundad först år 1252. Idag är Stockholm den allra största staden i Sverige och här finns det tillgång till allt möjligt. Det finns storstadsområden, naturområden, museer, järnvägar, djurparker, skärgård och mycket mer. Detta trots att det är en stad med runt en miljon invånare, vilket egentligen inte är jättemycket. I alla fall inte om staden jämförs med andra storstäder runt om i världen.

Att bo i Stockholm

Det finns många fördelar och nackdelar med att bo i Stockholm. Först måste du hitta bostäder till salu samt välja i vilket område i staden som du vill bo i. Det bästa är att läsa lite om de olika områdena för att lättare avgöra vilket som är bäst för dig. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är lite dyrare att bo i en storstad jämfört med mindre städer. I alla fall när det gäller själva hyran eller kostnad för hus.

Nöjen i huvudstaden

Om du väljer att bo i Stockholm kommer du få tillgång till en hel del intressanta och roliga platser. När du har semester, eller en dag ledigt från jobbet, kan du spendera en heldag ute på stan utan att känna dig uttråkad. Men vilka nöjen finns det egentligen? Allt möjligt. Det finns lyxiga restauranger och barer att besöka. Det finns ett flertal teatrar och biosalonger. Gillar du att lära dig mer om olika saker finns det flera stora, fantastiska museer att besöka. Har du barn kan Gröna Lund vara en trevlig plats att spendera dagen på.

Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är en plats som det rekommenderas att alla besöker minst en gång. Här finns 30 000 öar och du får möjlighet att njuta av den vackra naturen, utsökt mat och aktiviteter för hela familjen. Enligt vissa är skärgården i Stockholm en av Sveriges allra vackraste platser. Men eftersom den består av så pass många öar är det rekommenderat att du har en idé om vad du vill se innan du besöker området. På så sätt kan du lättare avgöra om det finns en speciell ö som erbjuder allt du önskar eller om du måste planera besök på flera av öarna som finns.