Barcelona är resmålet för dig som söker nya upplevelser. Här finner du en vibrerande storstad utan en stressad storstadskänsla, ett varmt och tillmötesgående folk och fantastisk mat. Oavsett om du söker efter vacker arkitektur, berikande kultur eller ett vibrerande nattliv, så är detta staden för dig. Med sin placering vid den spanska kusten bjuds det också på långa vackra stränder där befolkningen och turisterna blandas i värmen. Barcelona är dessutom huvudstaden av Katalonien, en region av Spanien, vilken i sig också bjuder på mat och högtider annorlunda än det traditionella spanska.

Nöje för hela familjen

768px-La_Sagrada_FamíliaOavsett vad du planerat för aktiviteter i Barcelona finns här något för alla smaker. Kanske önskar du spendera hela dagen på stranden, där det är enkelt att svalka sig från hettan genom ett dopp i det ljumna havet. Skulle du glömma något att dricka inför din dag på stranden behöver du inte oroa dig. Här finner du nämligen flertalet försäljare promenerandes mellan strandbesökarna, säljandes läsk, vatten och öl. Efter en lång dag på stranden väntar strandbarerna och nattklubbarna med öppettider till morgonkvisten. Här finns klubbar för all sorts musiksmak, från traditionella salsaklubbar till ren hip-hop. Om klubbarna inte är något för dig, och bara tanken på att ligga still i solen gör dig överhettad finns här naturligtvis även annan sorts underhållning. En utflykt till Sagrada Familia är en underbar upplevelse för hela familjen, och du kommer häpna över denna magnifika byggnad och det faktum att den aldrig tycks bli klar. Byggnaden är en Katolsk Basilika som påbörjades 1882, och ännu inte är färdigställd. Det har länge sagt att den skall vara färdig 2026, men tvekan är stor, så vi får vänta och se.

Något för barnen

I Barcelona finner du självklart också underhållning för barnen. Kanske har ni delat upp er semestervistelse så alla får något speciellt att uppleva. Kanske ägnar ni er åt kultur under ett par dagar, här finns många välkända museum och fantastisk arkitektur av välkända Antoni Gaudi. Kvällarna kan ni spendera på någon utav Barcelonas alla restauranger och njuta av den inhemska maten. Ett tips är att promenera bort från alla de typiska turistplatserna när man vill äta. Restauranger på sidogator brukar dels vara mycket billigare, dels bjuda på äkta och välkryddad katalansk mat. När det sedan är barnens tur att bestämma är Barcelona Zoo ett välkänt utflyktsmål. Här bodde en gång Snowflake, världens enda kända albinogorilla, ett älskat djur och en välkänd symbol för detta zoo. När han avled var hela staden i sorg. För att undkomma hettan Spanien har ett bjuda på finns det egentligen bara ett enda alternativ, och det är vatten. Vatten i massor! Bara 35 minuters biltur från Barcelona hittar ni Illa Fantasia vattenpark, och med tåg från Barcelona tågstation tar ni er enkelt till Portaventuras vattenpark. Här finns det aktiviteter i massor, för barn och vuxna i alla åldrar, för möjligheten att ha roligt tillsammans som en familj. Barcelona är staden för dig, oavsett vad du önskar av din vistelse. Här finns något för alla.