Alla vet inte att en av världens mest kulturellt intressanta huvudstäder bara ligger ett par timmars flygresa från Stockholm. Staden i fråga är förstås Moskva, som med sina månghundraåriga anor tillbaka i tiden har ett enormt utbud att erbjuda för turister. Den här staden har sett allt mellan blodiga revolutioner och blomstrande högkultur, och den har sedan 1147, då Moskva grundades, fascinerat människor världen över. I dag är den med sina tolv miljoner invånare Europas största stad sett till folkmängden, och den är också det politiska centret för hela Ryssland.

 

Därför är Moskva en av de där jättestäderna som har lika delar kulturell attraktionskraft och politisk signifikans, vilket bidrar till dess dynamiska atmosfär. Moskva är också platsen för ett i allt större utsträckning intensivt näringsliv, och numera kommer affärsmän från hela världen hit för att ge sig in i den lukrativa ryska marknaden. Det har gjort att Moskvas utseende har förändrats avsevärt; de kommunistiska höghusen byts kontinuerligt mot moderna skyskrapor och Moskvas skyline är stadd i ständig förändring.F.frälsarkatedralen_moskva

 

För den som åker till Moskva på semester råder ingen brist på aktiviteter och sevärdheter. Faktum är att du utan problem kan fylla veckor bara genom att se de historiska och kulturella sevärdheterna som Moskva kan bjuda på. Om du dessutom lägger till alla teatrar och restauranger i världsklass som finns i vart och vartannat gathörn, så är det inte svårt att förstå varifrån Moskvas rykte som metropol kommer ifrån.

 

För förstagångsbesökaren finns det vissa sevärdheter som är mer populära än andra. Dit hör Vasilijkatedralen, som med sitt karaktäristiska utseende har blivit en symbol för hela Moskva. Den stod klar 1561 efter att bygget hade beordrats av Rysslands dåvarande tsar, Ivan den förskräcklige. Nyare exempel på Moskvas spännande arkitektur är Stalins sju systrar, som syftar på sju enorma hus uppförda under Stalins regim mellan 1947 och 1952. Skyskraporna innefattar bland annat två hotell samt Moskvas universitetsbyggnad. Med sitt tidstypiska utseende har de sju systrarna blivit en ikonisk bild av Moskvas utseende.

 

Innan du åker till Moskva behöver du se till att alla förberedelser är slutförda och att du är redo för din tripp. För svenska medborgare krävs det att du har fått din visumansökan beviljad. Du kan enklast ansöka om visum på den ryska ambassaden i Stockholm eller genom en resebyrå.

 

Dessutom behöver du givetvis köpa flygbiljett för att komma iväg på din resa. Flera stora flygbolag – däribland SAS – har direktavgångar till Moskva, och priserna har pressats i takt med att rutterna har blivit allt mer konkurrensutsatt. Om du köper biljetten på nätet kan du dessutom använda dig av refunder.se. Då har du möjlighet att få tillbaka pengar på ditt onlineköp, vilket gör din resa ännu billigare.

 

Tags: , , , , , , ,